Deel dit artikel:

Qhubeka-armbandjes met medische info

Qhubeka, co-sponsor van het Afrikaanse team MTN-Qhubeka, brengt stijvolle ID-armbandjes op de markt. Daar kun je alle medische gegevens en telefoonnummers op zetten. Een deel van de opbrengst gaat naar een goed doel.

De Qhubeka-Ice ID-armbandjes zijn niet alleen nuttig bij noodgevallen, ze zien er ook leuk uit. De zwart-gele kleuren van het bandje doen wat aan het profteam van onder meer Gerald Ciolek denken, terwijl de letters op een roestvrij, stalen plaatje gegraveerd worden.

Op de zes regels is er niet alleen plaats voor je identiteitsgegevens, maar ook voor cruciale medische informatie en telefoonnumers om  in geval van nood op te bellen. Bijzonder nuttig voor hulpverleners.

Voor de bandjes werkte Qhubeka samen met In Case of Emergency Identification (Ice ID), een bedrijf dat dergelijke medische armbandjes verkoopt. Een deel van de opbrengst gaat naar Qhubeka. Mensen die maatschappelijk nuttig werk verrichten, krijgen van dat bedrijf een fiets. Iets wat in armere regio’s een wereld van verschil maakt.