Deel dit artikel:

Provincie Antwerpen investeert in fietssnelwegen

Goed nieuws voor de fietsers in Antwerpen. De provincie gaat er de komende jaren foris investeren in fietspaden. Kroon op het werk wordt de aanleg van twee fietssnelwegen.

De provincie Antwerpen gaat 16 miljoen euro investeren in de aanleg van de twee fietssnelwegen. Die komen langs de spoorlijnen Antwerpen-Essen en Antwerpen-Mechelen en moeten klaar zijn eind 2012, bericht Het Laatste Nieuws.

De plannen passen in de uitbouw van het zogenaamde Bovenlokaal Functioneel Fietsnetwerk (BFF) van Antwerpen, dat gericht is op school en woon-werkverkeer.

Met de aankomende werken in en om Antwerpen, wil de provincie het gebruik van duurzame vervoersmiddelen stimuleren, door een volwaardig alternatief te bieden voor de auto. Dat kan enkel als er ook degelijke infrastructuur is. 

De fietssnelwegen zijn voor de provincie de kroon op het werk. Ze moeten fietsers die aankomen in het station Antwerpen Centraal in minder dan een uur naar Mechelen kunnen brengen. Volgens de provincie is er veel vraag naar zulke trajecten en zijn ook de gemeentebesturen enthousiast over het project.

Gerelateerde artikels