Deel dit artikel:

Provincie Antwerpen genomineerd op wereldfietscongres

De Provincie Antwerpen is twee keer genomineerd op het wereldfietscongres Velo City in Nantes. Vallen gedeputeerde Luk Lemmens en de provinciale fietsbarometer er in de prijzen?

Op dinsdag twee juni start het wereldcongres voor de fiets ‘Velo City’ in het Franse Nantes. Dit congres met meer dan 800 deelnemers heeft wereldfaam op het gebied van fietsbeleid. De provinciale fietsbarometer van Antwerpen is er net als fietsprojecten uit Calgary (Canada) en San Diego (VS) genomineerd voor de International Communication Award. Gedeputeerde voor mobiliteit Luk Lemmens werd door Cycling Embassy of Denmark genomineerd voor de prestigieuze Leadership Award for Cycling Promotion. Mobiliteitsexperten Chris Brouwers en Tina Caers van de provincie Antwerpen geven op Velo City een lezing over de fietsostrades voor het internationaal publiek.

De nominatie voor de International Communication Award is een beloning voor de heldere communicatie over de fietsbarometer die de provincie Antwerpen samen met de gemeenten en andere partners uitrolde. De fietsbarometer verzamelt data over fietscomfort, -veiligheid en -infrastructuur. Het aantal fietsers wordt geregistreerd, net als het tijdstip dat ze langs de meetpunten rijden en hun snelheid. In meer dan 50 gemeenten staan er hiervoor 16 vaste en 150 tijdelijke meetpunten. Deze gegevens worden aangevuld met de data die een speciaal uitgeruste meetfiets door middel van geo-registratie verzamelt over fietservaring op 3000 km fietspaden. Al deze gegevens worden geanalyseerd en gebruikt om het fietsbeleid in de provincie Antwerpen te optimaliseren. De andere genomineerden voor deze award zijn de stad Calgary (Canada) en San Diego (VS).

LEADERSHIP AWARD

Gedeputeerde Luk Lemmens heeft de nominatie van The Cycling Embassy of Denmark te danken aan het vooruitstrevend mobiliteits- en fietsbeleid dat hij voert in de provincie Antwerpen. Deze nominatie van fietsland bij uitstek Denemarken is een mooie stimulans voor de provincie Antwerpen. De andere genomineerden voor de Leadership Award voor Cycling Promotion zijn beleidsmakers uit Nederland, Colombia, Singapore, Noord-Ierland, India en Japan. Mobiliteitsspecialisten Tina Caers en Chris Brouwers van de provincie Antwerpen zijn aanwezig op Velo City in Nantes om het netwerk van fietsostrades toe te lichten en om de honneurs voor de provincie Antwerpen waar te nemen.

Dit voorjaar zet de provincie Antwerpen sterk in op de promotie van haar uitgebreid fietsaanbod. De nominaties van gedeputeerde voor mobiliteit Luk Lemmens en de provinciale fietsbarometer op dit wereldcongres voor fietsen in Nantes zijn een mooie beloning voor al het harde werk. De provincie Antwerpen zegt dan ook blij te zijn met deze internationale erkenning voor haar fietsbeleid.