Deel dit artikel:

Prototipo al dit weekend in WorldTour

Colnago gaat na de eerste ontwikkelingsfase van haar nieuwe fiets Prototipo dit weekend al testen op de weg. De renners van UAE Team Emirates kunnen het veelzijdige, snelle frame met een nieuwe carbonconstructiemethode al op de proef stellen.

Hoewel de Prototipo nog in ontwikkeling is – en zeker nog niet verkrijgbaar op de markt – gaat Colnago ermee al de WorldTour-wegen verkennen. Dat maakt onderdeel van het plan om vijf verschillende carbonlaminaten te testen. Het hele project maakt gebruik van een nieuwe constructiemethode van het carbon. Het frame bestaat uit modulaire stukken en is dus geen monocoque. Het werken aan de carbon framedelen i.p.v. het complete frame liet de fietsconstructeur toe om zo snel mogelijk accuratere testresultaten te verkrijgen.

Het testen in het koersgewoel van de 5 varianten moet Colnago de nodige feedback bezorgen om uiteindelijk een finale frameversie te bekomen. Het fietsenmerk wil met de Prototipo een heel veelzijdige fiets aanbieden die zowel aan de noden van sprinters, rouleurs als aan die van klimmers beantwoordt.

Vanuit ontwerpstandpunt vallen vooral de dunne, holle hoofdbuis met diepe, gemarkeerde aderen op, net als het grotere, meer robuuste bottom-bracket. De Noorse designer Torhny Fjelskaar – verantwoordelijk voor enkele van de meest iconische fietsmodellen van de afgelopen 20 jaar – werd door Colnago ingeschakeld om de technische resultaten met esthetiek te combineren.