Deel dit artikel:

Profile Design presenteert Svet Zero basebar

Profile Design heeft met de Svet Zero een basebar ontwikkeld die beschikt over optimale aerodynamische eigenschappen terwijl de 3:1 verhoudingen toch gehandhaafd blijven.

Een trend bij de ontwikkeling van tijdrit- en triatlonfietsen is het gebruik van een lage balhoofdbuis. Dit heeft als groot voordeel dat de extentions van het opzetstuur lager en dus meer aerodynamisch geplaatst kunnen worden.

De combinatie van laag geplaatste extentions en een basebar waarbij de remgrepen lager liggen dan de stuurnok zorgen er echter voor dat je bij het remmen wel erg diep komt te zitten. Profile Design ontwikkelde daarvoor de Svet Zero basebar.

Bij deze basebar liggen het punt waar de stuurnok vast zit en de remgrepen op dezelfde hoogte. Atleten die een frame gebruiken met een lage balhoofdbuis hoeven nu niet meer extreem diep te reiken tijdens bijvoorbeeld het remmen. 

De Svet Zero basebar maakt een volledig interne kabelgeleiding mogelijk en is DI2 compatibel. Een breed en versterkt klemgedeelte biedt de mogelijkheid vrijwel alle opzetsturen te monteren. De 3 bij 1 vormen maken dit opzetstuur bovendien volledig UCI-legaal.