Deel dit artikel:

Preview: Tour de France Femmes 2023

Nu de winnaar bij de mannen bekend is, is het tijd om de switch te maken naar de vrouwelijke Ronde van Frankrijk, die vandaag op gang wordt getrapt in Clermont-Ferrand. Dit is de tweede Tour de France Femmes in een notendop!
  • De Tour de France Femmes telt net als vorig jaar acht ritten, waarvan het merendeel een heuvelachtig profiel heeft. Slechts één etappe kan echt als ‘vlak’ bestempeld worden.
  • Op de voorlaatste dag staat de enige echte bergrit op het programma, met aankomst op de Tourmalet. Het vrouwelijke Tourpeloton zal er voor het eerste kennismaken met het hooggebergte (finish op 2110 meter).
  • Op vraag van de rensters staat er dit jaar ook een individuele tijdrit gepland. Deze is 22 kilometer lang, loopt over een glooiend parcours en vindt plaats op de allerlaatste dag.
  • Waar de vrouwelijke Tour zich vorig jaar integraal afspeelde in het noorden en noordoosten van het land, trekt het peloton ditmaal van het centrum van Frankrijk (Centraal Massief) naar het zuidwesten (Pyreneeën).
  • Elke dag kunnen wielerliefhebbers over de hele wereld rekenen op tweeënhalf uur live-uitzending. Ze zullen dus niets van de Tour de France Femmes moeten missen!

Lees het volledige artikel in de nieuwe editie van Poggio, nu verkrijgbaar in de winkel, HIER online te bestellen of HIER online te lezen via Blendle. Abonneer je HIER en geniet van onze aantrekkelijke abonnementsformules!