Deel dit artikel:

power2max meet vermogen van Etixx – Quick-Step

Etixx - Quick-Step zal in 2015 rijden met de wattagemeters van power2max. De Type S K-Force Light BB386 Evo power meter zal het vermogen registreren van de renners van de Belgische ploeg.

power2max voorziet Etixx – Quick-Step Team met zijn vermogensmeters in 2015. De Type S K-Force Light is compatibel met bijna alle raceframes en past perfect in de Specialized S-Works-modellen waarmee de ploeg rijdt. Bovendien is het een van de lichtste en stijfste spiders waar een vermogensmeter op past.

“Het is een groot compliment voor zo’n jong merk als wij dat Etixx – Quick-Step power2max heeft gekozen als de vermogensmeter voor de hele ploeg. Met de power2max Type S K-Force Light bieden we een erg precies en betrouwbaar apparaat aan. We zijn al benieuwd om al die bekende renners, zoals wereldkampioen Michal Kwiatkowski, Tom Boonen, Mark Cavendish en Tony Martin met de power2max te zien koersen”, reageerde Julia Leenders, power2max Marketing & Communication Manager.

“Dankzij de steun van power2max zullen onze technische en coaching medewerkers de training van onze renners kunnen opvolgen en hen voorzien van het beste trainingsprogramma. Ze kunnen ook hun inspanning tijdens de koers analyseren en hen de juiste feedback geven”, verklaarde Rolf Aldag, Sport and Development manager bij Etixx – Quick-Step. De Belgische ploeg is niet de enige die met dit merk fietst. Ook Movistar, Bardiani-CSF en Bora-Argon 18 doen dat.

De power2max Type S K-Force Light BB386EVO spider (zonder kettingbladen) kost 1260 euro en weegt 576 gram (in compact versie). Hij past in veel verschillende types van bottom brackets, waaronder BSA, BB30, BBRight, PF30, BB86 en BB386EVO. Het Duitse merk laat je kiezen tussen twaalf kleuren voor het meetgedeelte (standaard is dat groen), je kunt de batterij zelf vervangen, je kunt de kettingbladen vervangen zonder opnieuw te moeten calibreren, en het systeem is waterdicht en past zich aan aan de verschillende temperaturen. De goedkoopste Type S-vermogensmeter gaat over de toonbank voor 960 euro, het oudere type voor 690 euro. Het is daarmee een van de meer betaalbare systemen op de markt.