Deel dit artikel:

Pirelli update P Zero-lijn

De Italiaanse bandenfabrikant Pirelli heeft een nieuwe set clincherbanden toegevoegd aan hun gamma. De P Zero is zowel verkrijgbaar in race- als in road-uitvoering.

De gloednieuwe P Zero’s zijn de opvolgers van de P Zero Velo. Die laatste zorgde vier jaar geleden voor de comeback van Pirelli als bandensponsor in het wielrennen. Pirelli’s nieuwe assortiment clincherbanden voor de weg was aan vernieuwing toe. Punten die extra aandacht kregen, zijn: extra grip, meer soepelheid en verbeterd comfort. Bovendien is het gamma in overeenstemming gebracht met de nieuwe normen in het wielrennen.

Twee soorten

Pirelli laat zijn consumenten twee opties na bij de keuze van hun banden. Terwijl profploegen uiteraard de race-uitvoering gebruiken, krijgen gewone stervelingen ook nog de mogelijkheid de road-uitvoering te kiezen. Het grootste verschil ligt hem in de duurzaamheid. Die ligt bij de road-uitvoering een stuk hoger dan bij de race. De P Zero Race is dan weer gemaakt puur om topprestaties te leveren. Aan jou om de afweging te maken.

In het profpeloton

Verschillende WorldTour-teams leggen hun vertrouwen voor dit toch wel cruciale onderdeel in handen van Pirelli. Trek-Segafredo met uittredend wereldkampioen Mads Pedersen en klassieke bonk Jasper Stuyven kiezen voor de P Zero’s. Ook de manschappen van Team BikeExchange rijden rond op Italiaans rubber. Vrienden op en naast de fiets, Oliver Naesen en Greg Van Avermaet – en natuurlijk ook de rest van AG2R Citroën – krijgen eveneens Pirelli’s onder hun BMC geschoven.