Deel dit artikel:

Pippa maakt kennis met de racefiets

Voor haar column in de Britse krant The Telegraph maakte Pippa Middleton kennis met het fenomeen 'racefiets'. Zo leerde ze de fietsers in de stad, van wie ze een beetje schrik had, beter kennen.

Pippa Middleton, de zus van prinses Kate, leerde de knepen van het racefietsen van Jonathan Edwards, de voormalige olympisch kampioen hink-stap-springen. Fietsers die door de stad raceten vond ze voordien nogal agressief en ze voelde zich door hen geïntimideerd. Zoals velen, lachte ze wel eens met hun spannende raceoutfits, gestroomlijnde helmen en grote zonnebrillen, maar ze vond hen tegelijk vaak grof of zelfingenomen (“sommigen denken dat ze de weg voor zichzelf hebben”).

De manier om hen beter te begrijpen was blijkbaar om met klikpedalen en een racefiets op pad te gaan. Tijdens enkele rondjes in Battersea Park in Londen legde de voormalige olympiër en huidige fietsfanaat Edwards haar uit dat het fietsen hem in conditie houdt sinds hij in 2003 stopte als profatleet. De kennismaking met het wielrennen gebeurde in het kader van de actie Get Slim Without The Gym, waarmee The Telegraph sport wil promoten. Edwards gaf Pippa wat handig advies, zoals: “een kleine zadeltas is beter dan een rugzak”.

De Middleton-zus mocht een Hoy Sa Calobra racefiets lenen voor haar eerste contact met klikpedalen en leerde inklikken op een zacht grasveld, zodat een eventuele valpartij niet hard zou aankomen. Het was niet het enige waarover Pippa bezorgd was: “Hoe vermijd je dat je enorme dijen krijgt zoals veel Tourrenners?” Zoals ervaren wielertoeristen weten, is daar weinig gevaar toe als je lang en rustig fietst.

Na nog meer en gespecialiseerder advies over hartslagmeters, fietscomputers en dorstlessers zat de les erop. Nu Pippa een racefiets op haar wenslijstje heeft staan, is het uitkijken of we het bekende, edele achterwerk zullen tegenkomen op onze fietswegen…