Deel dit artikel:

Peter Van Petegem Classic krijgt ‘oude’ RVV-finale

De Peter Van Petegem Classic krijgt met Aalst een nieuwe start- en aankomstplaats. Ook het parcours werd grondig hertekend, met een finale die gelijk is aan die van de 'oude' Ronde van Vlaanderen.

Omdat de Ronde van Vlaanderen de aankomst verplaatst naar Oudenaarde, verhuist de Peter Van Petegem Classic op 14 april naar Aalst. “We doen dit om de liefhebbers die ook de Ronde voor wielertoeristen rijden, een ander parcours aan te bieden”, zegt Christophe Impens van organisator Golazo.

“Er zijn veel deelnemers die beide wedstrijden rijden en tweemaal in twee weken hetzelfde parcours, is een beetje gek. Daarom opteren we dit jaar voor Aalst als start- en aankomstplaats. Met het KAHO Sint-Lieven in de Kwalestraat hebben we een zeer goed bereikbare plaats waar ook veel parkeergelegenheid is voor deelnemers die met de wagen komen.”

Op het programma staan vier afstanden: 83 km, 115 km, 138 km en 163 km. “Vanuit Aalst gaat het naar de Vlaamse Ardennen via Sint-Lievens-Houtem en de kasseien van de Jagerij. De grootste tour (163 kilometer) gaat tot Maarkedal waar de wielertoeristen minder bekende maar daarom niet minder lastige hellingen zoals de Kapelleberg aandoen. Al ontbreken ook bekendere zoals de Taaienberg en de Molenberg in Zwalm niet.”

De laatste kilometers lopen voor alle deelnemers over hetzelfde parcours en zijn niet van de poes. Van de Ten Bossestraat in Brakel gaat het naar Geraardsbergen en De Muur. Vandaar gaat het verder naar de Bosberg en de Congoberg. “Inderdaad, de finale van de Ronde van Vlaanderen zoals die tot vorig jaar gereden werd”, aldus Impens.

Peter Van Petegem is akkoord met het parcours en fier dat zijn tocht De Muur aandoet. Het nieuwe parcours loopt over de trainingswegen van de Zwarte van Brakel en is prachtig omdat het je langs vele landelijke wegen gidst in de Zwalmstreek en de Vlaamse Ardennen.”

De Peter Van Petegem Classic is de derde manche van de Bank van De Post Cycling Tour. Gedelegeerd bestuurder Marc Van der Schueren is als geboren en getogen Aalstenaar én fervent fietser uiteraard dolenthousiast dat deze klassieker vertrekt en aankomt in ‘zijn’ stad.

AALST: ‘FANTASTISCHE ZAAK VOOR ONS’

De Aalsterse schepen van Sport Bart Van Lysebeth is eveneens blij met de komst van de Van Petegem Classic. “Een evenement met zo’n uitstraling moeten we zeker toejuichen. Alles zal plaats vinden aan de Kwalestraat aan Kaho Sint-Lieven. Het is een fantastische organisatie die vanuit Oudenaarde nu verhuist naar Aalst”.

GERAARDSBERGEN: ‘ERG WELKOM’

Ook Patrick Flamez, schepen van Sport van Geraardsbergen, is tevreden dat de Classic voor zijn stad kiest. “De Classic is heel welkom in Geraardsbergen. Dankzij dergelijke evenementen raakt de Muur niet in de vergetelheid.”