Deel dit artikel:

‘Het Peloton’ strijkt neer in Boom

Het Fietsbelevingspunt De Velodroom en de ernaast gelegen horecazaak De Musette, pakken uit met sculpturen van wielerhelden, gemaakt door kunstenaar Jef Sterckx. ‘Het Peloton’ bevat onder andere beeltenissen van Eddy Merckx en Johan Museeuw.

‘Het Peloton’ heeft reeds op vele wielerplaatsen in België halt gehouden en voor dit voorjaar is De Schorre in Boom de gastplaats. Het wielermuseum De Velodroom is dan ook erg tevreden dat het de opvallende wielerexpo van koersliefhebber Jef Sterckx mag ontvangen. 

“Uniek is dat de wielerhelden gemaakt zijn uit verpakkingsdozen van racefietsen. Naast de bekende coureurs heeft de kunstenaar ook enkele sculpturen meegebracht die de koers nog beter in beeld brengen. Wat dacht je van een volgwagen of zelfs een heuse motard met cameraman? Het kunstproject ‘Het Peloton’ won eerder in Hove de cultuurprijs”, zegt gedeputeerde van Toerisme Jan De Haes.

Jef Sterckx tussen zijn vele sculpturen. ©Het Peloton – De Velodroom

De expo is geopend tijdens de paasvakantie en elke zaterdag en zondag, telkens van 13u tot 17u en dit tot eind augustus.