Deel dit artikel:

Pearl Izumi mikt deze winter op extra zichtbaarheid

Reflectie is het codewoord in de wintercollectie van Pearl Izumi. Reflecterende materialen op strategische plaatsen zorgen ervoor dat je sneller herkend wordt in het verkeer. Ze leggen hier even uit hoe ze dat op drie verschillende manieren doen.

Onze hersenen zijn geprogrammeerd om bewegingspatronen te herkennen. Hoewel fluorescerende materialen overdag heel effectief zijn, zet Pearl Izumi bij weinig licht de technologie van reflectie voor jou aan het werk. Door reflecterende materialen op strategische plekken aan te brengen die gelijktijdig bewegen, word je snel herkend als een mens op een fiets. Pearl Izumi stelt de minimale zichtbaarheidsnorm op 100 meter, gebaseerd op de hoogste snelheid waarmee auto’s je op de weg tegemoet kunnen komen. Hierdoor word je sneller opgemerkt en ben je verzekerd van een betere veiligheid, zelfs tijdens een schemerige of donkere rit.

Met Pearl Izumi BioViz Design legt Pearl Izumi de lat op het gebied van zichtbaarheid opnieuw hoger. Door andere weggebruikers op drie verschillende manieren te stimuleren met prikkels zul je altijd en tijdig worden opgemerkt. Met de komende winterperiode voor de boeg lichten we drie producten toe uit het Pearl Izumi-assortiment waarin de BioViz-technologie is verwerkt:

BROEK

De Pearl Izumi ELITE Thermal lange fietsbroek (129,95 euro) met bretels is uitgevoerd met een veelzijdig silhouet. Je kunt hem in fris weer over een korte fietsbroek dragen met de extra steun van een bovendeel met bretels. Het Thermal Fleece-materiaal zorgt voor superieure vochtafvoer en warmte. De voorgevormde ‘beenscharnieren’ zorgen voor volledige bewegingsvrijheid. Er is namelijk niets vervelender dan een broek die niet op zijn plaats blijft zitten. Met het siliconen gripmateriaal bij de enkels heb je daar met deze Elite-broek geen last van. De afwerking aan de onderkant in kleur ‘screaming yellow’ zorgt voor extra zichtbaarheid in donkere omstandigheden. Daarnaast is de broek reflecterend in alle richtingen.

ARMSTUKKEN

Deze populaire Pearl Izumi ELITE Thermal armwarmers (32,95 euro) geven uitstekend warmte dankzij het geborstelde thermische materiaal met patronen die uitstekend de contouren van je lichaam volgen. De gewelfde rand aan de bovenarm sluit perfect aan op shirts voor volledige lichaamsbedekking bij elke beweging. De armwarmers hebben een anatomische pasvorm die specifiek is gemaakt voor de linker- en rechterarm. De elastische binding met een siliconen antislipband zorgt voor een pasvorm die niet afzakt. Reflecterende elementen zorgen voor een goede zichtbaarheid bij weinig licht.

HANDSCHOEN

Het unidirectioneel carbon van het P.R.O. thermische materiaal bij de Thermal Conductive handschoen (32,95
euro) zorgt voor een optimale isolatie, vochtafvoer, droogtijd en geurabsorptie. Ook handig: het afveegoppervlak op de duim is uitgerust met zachte fleece en op de palm vind je siliconendetails voor een uitstekende grip. Deze warmtegeleidende handschoenen zijn ontworpen met speciale materialen in de wijsvinger en duim waarmee je apparaten met een touchscreen kunt bedienen. Daardoor hoef je je handschoenen niet uit te doen om een nieuw nummer op te zetten of dat belangrijke telefoontje te beantwoorden en blijf je warm. De reflecterende elementen zorgen voor een goede zichtbaarheid bij weinig licht.