Deel dit artikel:

Passo dello Stelvio: genieten in Bella Italia

Wat hebben wij naast een voorkeur voor gastronomie en een rijk cultureel verleden nog gemeen met Italië? Juist! Passie voor de fiets! Een fietsweekend op en rond de befaamde Stelvio-pas is dan ook een feest voor alle zintuigen.

Je kunt jezelf trakteren op een onvergetelijke fietsdriedaagse in het gezellige stadje Bormio. Vanuit de vallei ontdek je om en bij de 15 cols met de Stelvio (2758m) als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt.
‘Passo Dello Stelvio’
schotelt een gevarieerd programma voor.

Iedereen is welkom vanaf donderdag 12 juni. Op vrijdag 13 juni kun je al wat klimritme opdoen met o.a. Laghi di Cancano of Bormio 2000. Zij die een pittiger menu verkiezen, krijgen de Passo Gavia en de Mortirolo voorgeschoteld tijdens een uitdagende toertocht van 105 km. Op zaterdag 14 juni klim je vanuit Bormio naar de top van de Stelvio, met zijn 40 haarspeldbochten. De dag wordt afgesloten met een pastaparty gevolgd door de Luminus Bike Party.

Daarnaast kan je via de organisatie gebruikmaken van gecentraliseerde logies in en rond Bormio. Bormio beschikt met zijn 55 hotels, goed voor 3.500 bedden, over een brede waaier aan accommodatiemogelijkheden. Via de website van het evenement word je handig en snel op je wenken bediend.

GOEDE DOEL

Bovendien fiets je niet voor niets: Passo Dello Stelvio bindt de strijd aan tegen diabetes.
…Wist je trouwens dat 30 minuten lichaamsbeweging per dag je risico op type 2 diabetes vermindert met 30%? Reden temeer dus om te blijven trappen!