Deel dit artikel:

Pakkend eerbetoon aan gepensioneerde Tony Martin

Team Jumbo-Visma maakte een knap filmpje over de afscheidnemende Tony Martin. De Duitse viervoudige wereldkampioen tijdrijden wordt geëerd door toppers als Alaphilippe, Van Aert, Kittel, Degenkolb, Greipel en Roglic: "Als je Tony in je team hebt, heb je één renner extra".

Weinig renners die zo veel respect genoten in het peloton als Tony Martin. In het eerste deel van zijn carrière was hij de tijdritkampioen, in het tweede deel was hij voornamelijk de rots in de branding en de man die op weergaloze wijze de sprinttrein op de rails zette. In zijn laatste seizoen was hij zowel de renner die als eerste in contact kwam met het vervloekte ‘Allez opi & omi’-bord als de drijvende kracht in het goud op het WK mixed relay in Brugge.

De Duitser houdt het op zijn 36e voor bekeken na een aantal zware valpartijen en met het knagende gevoel dat de verantwoordelijkheidszin in het peloton niet meer zoals vroeger is. Wij zullen hem vooral herinneren als de man die op zijn eentje sneller kon rijden dan een hele ploeg.

Bekijk het filmpje hier:

wordt

Eerste vernieuwde editie verschijnt op 17 februari!