Deel dit artikel:

Oudenaarde gaststad WK journalisten

In 2015 verwacht Oudenaarde 150 journalisten uit 20 landen voor hun wereldkampioenschap.

Vijf jaar na het record-WPCC 2010 in Lierde is België opnieuw gastheer van een WK wielrennen voor journalisten. In het vooruitzicht van de 100ste editie van de Ronde van Vlaanderen in 2016 verwacht de stad Oudenaarde in september 2015 150 journalisten uit meer dan twintig landen tijdens het WK wielrennen voor journalisten, reporters en persmedewerkers, beter bekend als het World Press Cycling Championship (WPCC).

Sedert 2000 is het WPCC of Mondial de la Presse jaarlijks voor alle sportieve journalisten en reporters de ‘place to be’ met organisaties in landen zoals Frankrijk, Luxemburg, België, Zwitserland, Italië, San Marino, Oostenrijk, Slovenië en Griekenland.

Voor Oudenaarde, sinds 2012 aankomststad van de Ronde van Vlaanderen, betekent het WPCC een nieuwe uitdaging. De organisatie, die zal uitgaan van het Centrum Ronde van Vlaanderen (CRVV), werd vorige week door het schepencollege van Oudenaarde goedgekeurd. In de komende dagen volgen de noodzakelijke handtekeningen met de leiding van het WPCC-Committee. Zeker is dat 2015 een van de meest prestigieuze edities van het WPCC zal worden, eentje waar de mediaspecialisten van de unieke Ronde-sfeer zullen kunnen proeven.

Dit jaar vindt het WPCC van 3 tot 7 september plaats in het prachtige Thermenland Steiermark en Bad Radkersburg (Oostenrijk). Inschrijven kan overigens nog altijd.