Deel dit artikel:

OPQS in 2015 van Sram naar Shimano

De geruchtenmolen draait op volle toeren nu een mecanicien van Omega Pharma - Quick-Step verklapte dat de ploeg volgend jaar overstapte van Sram naar Shimano.

Franck Potier is al twee jaar mecanicien bij Omega Pharma – Quick-Step en werkte voordien bij Tonton Tapis, Big-Mat Aubert, le Groupement en Cofidis. Hij maakte dit jaar ook zijn achtste Tour de France mee. Hij is dus al door de wol geverfd. In een interview met de Franse fietswebsite Matos Vélo heeft hij het over de evolutie in zijn beroep (meer fietsen per renner, van enkele bestelwagens naar een vrachtwagen, bus, mobilhome, kookwagen, …), de moeilijkheden (tijdsdruk, veel verplaatsingen, …), zijn mening over schijfremmen (“iedereen moet tegelijk overschakelen, anders komen er valpartijen door het verschil in remkracht”).

Maar daarna verandert het onderwerp naar de wensen van de renners. Vragen zij niet naar elektronische versnellingen?
Potier: “Ja natuurlijk, renners zijn altijd vragende partij maar men moet de contracten respecteren. Maar wij gaan volgend jaar met de elektronische Shimano rijden.”

Met OPQS, volgend jaar onder de naam Etixx – Quick-Step, verliest Sram een van haar grootste gesponsorde ploegen. Het Japanse Shimano vergroot zo nog verder zijn aandeel in het WorldTour-peloton. In 2014 sponsorde Shimano 10 ploegen, Campagnolo 5 en Sram 3. En het gerucht gaat dat nog meer ploegen het voorbeeld van OPQS zouden volgen. De sponsordans in de winter wordt er alleen maar interessanter op om te volgen.