Deel dit artikel:

Opnieuw recordeditie Tour de Namur Cyclo

De Tour de Namur Cyclo was opnieuw een groot succes. Liefst 4.400 wielertoeristen zakten naar de hoofdstad van Wallonië af en kregen waarvoor ze kwamen: een schitterend parcours én stralend weer!

In 2012 en 2013 konden de deelnemers genieten van de stralende zon en dat was dit jaar niet anders. Het begint een traditie te worden: wie deelneemt aan de Tour de Namur Cyclo mag zich aan schitterend weer verwachten.

Toch hadden de deelnemers weinig tijd om echt van de zon te genieten. In vergelijking met vorig jaar lag de Triple Mur du Monty, de helling met het hoogste stijgingspercentage, niet op het begin, maar wel op het einde. Zo kregen de deelnemers meer tijd om hun spieren op te warmen.

Al was het niet voor iedereen een cadeau. Zo moesten de meesten – enkel de minderheid die had gekozen voor het parcours van 82 km niet – na 57,8 km over La Gayolle, een beklimming van 1700m met een gemiddeld stijgingsgraad van 9,5% en een maximum van 19%. Die helling werd door het grootste gedeelte van de deelnemers als zeer lastig ervaren.

“Die klim bleef duren”, legt deelnemer Bert Geijsels uit. “Je begint nog rustig, maar nadien heb je geen tijd meer om te rusten. Veel wielertoeristen hebben op die klim voet aan de grond gezet.”

Nadien was het nog even op adem op onder anderen Voye des Monnis en in Le Rue de Maillen alvorens eerst de Triple Mur du Monty te beklimmen en later te eindigen op la Route Merveilleuse.

Ondanks de verschillende kuitenbijters onderweg was iedereen het er over eens: het was weer een geslaagde editie van de Tour de Namur Cyclo. Bij aankomst konden de deelnemers nog genieten op de terrasjes in de Ardennen.