Deel dit artikel:

Opnieuw meer amateurs betrapt op doping

Wielercommentator Karl Vannieuwkerke onthulde afgelopen weekend in een krantencolumn dat in het Oost-Vlaamse amateurcircuit twee veteranen betrapt werden op epo. Navraag leert dat dit jaar opvallend meer amateurs gepakt zijn op doping.


Walter De Veerman is lang niet de enige amateur die dit jaar op doping werd betrapt.
Eén van de twee dopingzondaars waarover Vannieuwkerke het had, is Walter De Veerman. De 48-jarige veelwinnaar uit Lochristi werd betrapt tijdens het Kampioenschap van Vlaanderen in Heusden, een wedstrijd van de Oost-Vlaamse nevenbond WAOD.

De Veerman beweert in De Morgen dat hij maar één keer doping nam en dan nog een minieme dosis. “Ik was het hele jaar de grote kampioen, maar de laatste tijd ging het niet goed meer. Ouder worden, last aande rug, last aan de knie. Ik wilde dat compenseren met epo. Het Kampioenschap is immers niet zomaar een koers.”

Volgens WAOD-voorzitter Guy Bloem is dit geen alleenstaand geval. “Onze renners worden ook gecontroleerd door de Vlaamse Gemeenschap en al jaren zijn die controles negatief”, zegt hij in Het Nieuwsblad.

“Tot dit jaar: elke keer het dopingbusje ergens aankomt, worden er renners betrapt. Dat is in alle provincies zo. En waarom? Ze spelen met hun gezondheid voor een kleine vermelding in de krant.”