Deel dit artikel:

Opnieuw fietsenzaak beroofd

De fietsenwinkel Dynamic Wheels in Hofstade was het voorbije weekend slachtoffer van een grote diefstal. Er werd voor 20.000 euro aan fietsen buit gemaakt.

Zaakvoerder David Houtput, die acht fietsen ter waarde van 20.000 euro zag verdwijnen, deed zijn relaas aan HLN: “De daders sloegen een raam in met behulp van een hamer om hout te hakken. Die lieten ze nadien hier achter. De dieven gingen met zes Italiaanse en twee Belgische dure fietsen aan de haal, in totaal goed voor zo’n 20.000 euro. De uitbater van de frituur even verderop zag nog een rode bestelwagen wegrijden. De daders waren al gevlucht toen ik ter plaatse kwam.”

Woensdag 30 juli was Bikes Claessens in Tongeren aan de beurt. Bij een ramkraak konden de dieven elf racefietsen en zes frames meegraaien. Ze werden echter gealarmeerd door een aankomende politiepatrouille en uiteindelijk werd hun bestelwegen in Oreye tegengehouden en kon één dader worden ingerekend. De fietsen zijn intussen weer bij de rechtmatige eigenaar

Dynamic Wheels in Hofstade is dus niet de enige fietsenzaak die dieven over de vloer heeft gekregen. “Vorige week gebeurde hetzelfde nog bij een collega in Kampenhout (bij Bike&Cycle verdween voor 17.000 euro aan fietsen, red.). Het is duidelijk dat we moeten opletten”, vertelt Houtput. Hij weet nog niet of hij bewakingscamera’s zal installeren: “Ik heb mijn twijfels over het nut aangezien dieven op de beelden vaak amper te herkennen zijn. Ze dragen meestal een muts of een kap waardoor je hun gezicht moeilijk ziet.”

Dure fietsen zijn een populaire prooi bij dievenbendes. Ze weten telkens de meest kostbare exemplaren uit te kiezen. Vaak wordt de gestolen waar snel het land uit gesmokkeld om verderop te worden verkocht.

Dynamic Wheels en Bikes Claessens zijn allebei lid van cycling.be club, een selectie fietsspeciaalzaken die door ons worden bezocht en die voldoen aan onze criteria: een uitgebreid assortiment, onafhankelijk advies, goede service na verkoop en een eigen atelier.