Deel dit artikel:

Op wielerstage in de Vlaamse Ardennen

Reisorganisatie Kortweg werkte samen met het CRVV, onder de koepel van het RondeToerisme, een volledige wielerstage/fietsvakantie uit in de Vlaamse Ardennen: de Flanders Cycling Tours.


Buitenlandse wielertoeristen kunnen op de Flanders Cycling Tours kennismaken met de Vlaamse kasseien. (foto crvv)
De formule staat garant voor een volledige wielerbeleving, voornamelijk in het teken van de Ronde van Vlaanderen.

De deelnemers worden niet gespaard. In 5 of 4 fietsdagen wordt respectievelijk 550 of 450 km afgelegd, waarvan minstens 30 km op kasseiwegen.

Naast het harde labeur op Vlaamse wegen wordt ook een rit naar Roubaix gepland en krijgen ze een piste-initiatie op de Eddy Merckx-piste in Gent.

Op iedere trip fietst een begeleider mee en volgt een volgwagen volgestouwd met reservemateriaal en krachtvoer. De fietsers worden behandeld als ware profs. Voor, tijdens en vooral na de tochten is ook tijd voor een toeristische stop en kan geproefd worden van plaatselijke specialiteiten.

Een bezoek aan het CRVV onder begeleiding van Freddy Maertens ontbreekt uiteraard niet. Overnachten gebeurt in één van de geselecteerde B&B’s in de Vlaamse Ardennen.

Op de website van de Flanders Cycling Tours vind je alle info over deze all-inclusive formule. De website is voorlopig enkel in het Engels te raadplegen. De pijlen worden dan ook vooral op buitenlanders gericht.