Deel dit artikel:

Op trainingskamp met Trek-Segafredo (VIDEO)

Trek-Segafredo eindigde vorig seizoen slechts als dertiende in de WorldTour. Dit seizoen moet het, zonder pech voor de kopmannen, ongetwijfeld beter. Eurosport volgde het team tijdens de stage in Spanje en maakte in 24 uur de documentaire 'Behind The Stripes'.

Voor kopman Fabian Cancellara was 2015 een jaar om snel te vergeten. In de klassiekers kon hij zijn kansen niet verdedigen en ook in de grote rondes moest hij vroegtijdig het strijdtoneel verlaten. In 2016, zijn laatste jaar als prof, wil hij nog één keer alles op alles zetten.

Meer verantwoordelijkheden

Voor de documentaire trok Eurosport een dag mee op stage naar de Costa Blanca. We krijgen er een blik achter de schermen van de interne keuken, de trainingen en allerhande metingen. Op het einde zien we ook de sterke speech van teammanager Luca Guercilena. “Dit seizoen hebben we nog meer verantwoorlijkheden. Als we winnen, ziet de toekomst er rooskleurig uit. Als we gewoon meerijden, ziet de toekomst er niet zo goed uit”, is de Italiaan duidelijk.

Hopelijk wordt het team dit jaar gespaard van een hoop ellende en kunnen de renners hun strepen weer tonen in de grote koersen.