Deel dit artikel:

Oostenrijk boven down under

De vijfde etappe van de Crocodile Trophe werd gedomineerd door de Oostenrijkers. Christoph Tschellnig haalde het voor Philipp Ludescher. Onze landgenoot Christof Mariën werd knap vierde.


Het nummer 13 bracht Christoph Tschellnig geen ongeluk. (foto crocodile trophy)
We zijn halfweg in de Crocodile Trophy. Om dat te vieren stond er vandaag de ‘gemakkelijkste’ etappe op het programma: 100 relatief vlakke kilometers met start en aankomst in Chillagoe. De forse tegenwind op de terugweg en de temperaturen rond 35°C maakten er toch nog een lastige dag van.

Omdat de favorieten elkaar maar bleven beloeren, konden de lager geklasseerden hun slag slaan. De Oostenrijker Christoph Tschellnig finishte in 3u11:26, goed voor een gemiddelde van 31,34 km/u, met 2:20 voorsprong op zijn landgenoot Philipp Ludescher. De Canadees Cory Wallace vervolledigde het podium.

Onze landgenoten Christof Mariën en Mike Mulkens bezetten plaats vier en zes. De nummers één en twee van het klassement, de Zwitser Urs Huber en de Nederlander Bart Brentjens, kwamen samen als 8ste en 9de binnen.

De top van het klassement blijft dan ook ongewijzigd. Huber leidt nog steeds met 4:24 voorsprong op Brentjens en 32:52 op Mulkens.

Bij de vrouwen ging Abby Mclennan met de dagzege lopen. De Australische blijft soeverein aan de leiding.