Deel dit artikel:

Oost-Vlaanderen wil Tour in 2012

Naar aanleiding van de première van de kortfilm 'Een Straffe Tour' meldde André Denys, de gouverneur van Oost-Vlaanderen, dat hij de Tour de France in 2012 graag weer wil verwelkomen in zijn provincie.
Denys: ‘Zorgt voor enorme uitstraling in binnen- en buitenland’
“De aankomst van de tweede rit in de Ronde van Frankrijk van dit jaar, op maandag 9 juli, heeft de stad Gent en de provincie Oost-Vlaanderen in zijn geheel een enorme uitstraling gegeven in binnen- en buitenland”, verklaarde Denys.

“Daarom willen we hier in 2012 een vervolg aan breien. Ik hoop dat we in dat jaar een aankomst en een start van het grootste wielerevenement mogen ontvangen in Gent”, stelde de provinciegouverneur.

Denys: ‘Niets dan lovende kritieken van ASO’
“Deze stad heeft bewezen dat ze er klaar voor is. Van de mensen van Tourorganisator ASO kregen we niets dan lovende kritieken. In 2009 willen we opnieuw een gesprek met de organisatoren van de Tour de France”, zei Denys.

Een ‘Grand Départ’ in Oost-Vlaanderen is wellicht financieel niet haalbaar. Een aankomst en start organiseren kost immers al handenvol geld. “Maar ook de return die je van een dergelijk evenement krijgt is immens”, stelde de gouverneur.

Ook burgemeester Daniel Termont en schepen van Sport Christophe Peeters van de stad Gent vonden dat het volksfeest van 9 juli 2007 voor herhaling vatbaar is.