Deel dit artikel:

Ook Terneuzen wil Belgische pelotons weg

In de Nederlandse gemeente Terneuzen is actie gevraagd tegen de grote groepen vooral Belgische wielertoeristen die er met name in het weekend de wegen onveilig maken. Eerder gebeurde al hetzelfde in Sluis.


In Noord-Brabant zou er een verordening bestaan, die stelt dat niet meer dan een bepaald aantal fietsers in groep mag rijden. (foto alain buyck)
PvdA-raadslid Rien de Regt pleit voor een snelle oplossing voor dit probleem. “Omdat de wielertoeristen in grote groepen over de Zeeuws-Vlaamse (polder)wegen racen, maken ze de situatie voor andere fietsers en wandelaars onveilig”, aldus de Regt.

Het raadslid reikt burgemeester en wethouders alvast een oplossing aan. Volgens hem bestaat er in Noord-Brabant een verordening, die stelt dat niet meer dan een maximum aantal fietsers bij elkaar in een groepje mag rijden.

Eidn vorig jaar pleitte de Nederlandse Fietsersbond al voor de invoering van een maximumsnelheid op fietspaden. Ze reageerde daarmee op de ergernis van het Sluise gemeenteraadslid Bram Basting over de “wielrijdersterreur van de Belgische buren op Zeeuwse wegen”.