Deel dit artikel:

Ook Francorchamps krijgt uithoudingsrace voor fietsers

De 24 Hours Cycling @ Zolder wordt in 2011 vervroegd naar het weekend van 25 en 26 juni. Nieuw is dat het samen met de 24 Uren van Zandvoort en de 8 Uren van Francorchamps de Endurance Cycling Series vormt.


Na Zolder krijgen nu ook Zandvoort en Francorchamps hun uithoudingsraces voor fietsers. (foto 24 hours cycling @ zolder)
De 24 Hours Cycling @ Zolder vond traditioneel eind augstus plaats, maar volgend jaar wordt die datum dus vervroegd naar zaterdag 25 en zondag 26 juni. Hét grote nieuws van de organisatie is echter dat Zolder samen met Zandvoort en Francorchamps de Endurance Cycling Series gaat vormen.
 
De laatste maanden is er achter de schermen hard gewerkt aan dit nieuwe fietsproject. De plannen om ook op een ander circuit te gaan fietsen bestonden vorig jaar al. De onderhandelingen met Zandvoort waren in 2010 al rond maar het ontbrak toen nog aan een gepaste datum om ook in Nederland een 24 Uren te organiseren. Voor 2011 is dat met zaterdag 23 en zondag 24 juli wel gelukt. 

Onder het motto “het moet niet altijd plat zijn” wordt er volgend jaar ook meteen een 8 Uren van Francorchamps bijgenomen. Deze zal doorgaan op zondag 4 september.

Het is niet verplicht aan alle drie de wedstrijden van de Endurance Cycling Series deel te nemen, maar het is uiteraard een mooie uitdaging. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de inschrijvingsmodule en de website.