Deel dit artikel:

Ontdek het nieuwe parcours van de GF Eddy Merckx

Vanuit startplaats Andenne stuurt de Gran Fondo Eddy Merckx je op zondag 22 juni over 18 pittige hellingen. Voorinschrijven voor deze kwalificatiewedstrijd voor het WK wielertoeristen kan nog tot en met 9 juni.

De GF Eddy Merckx is een uitdagende cyclosportieve van 152 km over een gloednieuw, geaccidenteerd parcours. Voor de eerste schifting zal de Côte de Peu d’Eau zorgen. Die vaste waarde van de Waalse Pijl ligt in Andenne, de nieuwe startplaats, en met zijn lengte van 2,7 kilometer schudt hij de nog maar net ontwaakte benen onmiddellijk wakker.

Met zijn grillige profiel zal deze cyclo met tijdsopnamen in een uitputtingsslag uitmonden. Daar zorgt niet alleen de hoeveelheid hellingen voor, maar ook de zwaarte ervan. Zo behoort de Triple Mur de Monty  (zie foto) tot een van de lastigste bulten van België. Die muur is een kleine twee kilometer lang en stijgt met maximaal 21,5 procent.

Dat alles maakt van de Gran Fondo een geschikte kwalificatiewedstrijd voor het WK wielertoeristen in het Sloveense Ljubljana. Maar niet iedereen hoeft het competitiebeest in zich los te laten. Mensen die liever hun eigen tempo kiezen, kunnen een recreatieve cyclo van 76 of 116 kilometer afwerken. Uiteraard ook op een mooi parcours vol venijnige hellingen.

Voorinschrijven kan nog tot en met 9 juni op de officiële website.