Deel dit artikel:

Omloop Passage Fitness opent wielertoeristenseizoen

Nu zaterdag 20 maart gaat het wielertoeristenseizoen officieel van start. De Omloop Passage Fitness is de klassieke opener van de Bank van De Post Cycling Tour.


De Omloop Passage Fitness bevat enkele pittige hellingen in het middengedeelte. (foto alain buyck)
Deze mooie tocht doorheen de Vlaamse Ardennen is de perfecte voorbereiding op het klassieke voorjaar. Deelnemers hebben de keuze tussen 60, 110 of 150 kilometer, telkens met start en aankomst aan Wielercentrum Eddy Merckx in Gent.

De Omloop Passage Fitness volgt gedeeltelijk het parcours van de openingsklassieker bij de profs, de Omloop Het Nieuwsblad. Aangezien het de eerste rit van het seizoen betreft, wordt het nog geen opeenvolging van loodzware hellingen. Om de benen al eens te testen zijn er in het middengedeelte toch al enkele pittige hellingen opgenomen, bekend uit de Vlaamse klassiekers: de Leberg, Pottelberg, Taaienberg, Eikenberg, Wolvenberg en Molenberg.

Voor de 7- tot 14-jarigen is er een speciale Kids Tour. Zij kunnen om 9u30 gratis een mooie tocht van 25 km afleggen onder begeleiding van gediplomeerde initiators van de Wielerbond. Fietshelm verplicht!

Fietsliefhebbers kunnen zich de dag zelf ter plaatse nog inschrijven in Wielercentrum Eddy Merckx (Zuiderlaan, Gent) vanaf 7.30 uur. Deelnemers aan de Kids Tour melden zich aan vanaf 9 uur.

Programma zaterdag 20 maart:
Cyclo 150 km: start tussen 07.30u en 09.30u
Cyclo 110 km: start tussen 07.30u en 11.00u
Cyclo 60 km: start tussen 07.30u en 12.00u
De finish sluit officieel om 17u.


Gerelateerde artikels