Deel dit artikel:

Oktobernummer + Veldritgids NU in de winkel!

Het oktobernummer is een aantrekkelijk dubbelaanbod met aan de ene kant het gewone magazine met Tom Dumoulin, de voorbereiding van Etixx - Quick-Step op het WK tijdrijden, 14 winteroutfits, terugblik op Eurobike, ... en aan de andere kant de EXTRA VELDRITGIDS gepresenteerd door Sven Nys.

Na zijn fenomenale Vuelta konden we niet anders dan Tom Dumoulin aan het woord laten. Nog zo’n revelatie was Esteban Chaves, maar zijn weg naar de top verliep allesbehalve over rozen. Etixx – Quick-Step greep dan wel naast het goud in het WK ploegentijdrit, hun voorbereiding zag er indrukwekkend uit – cycling.be was exclusief getuige.

We gingen mountainbiken in Briançon en fietsen in de Noorderkempen. Niet minder dan 14 winteroutfits werden mooi in beeld gebracht in het indoor bikepark Wood15 en uiteraard waren we ook aanwezig op Eurobike om de trends van volgend seizoen onder de loep te nemen. Voorts nog een test van de superlichte MTB Stevens Sonora SL 2.0, een lekker recept van een teamkok, en nog veel meer!

VELDRITGIDS

Bij het oktobernummer zit de EXTRA Veldritgids, die ook apart verkrijgbaar is. Sven Nys start aan zijn laatste veldritseizoen en dat was meteen de perfecte gelegenheid om hem onze Veldritgids te laten presenteren. Hij koos drie onderwerpen: ‘hoe het weer de cross bepaalt’, ‘de fietsgarage’ en ‘de veldrittoekomst’. Dat betekent een boeiend gesprek over de invloed van het weer op de uitkomst van uitslagen in de cross, een bezoekje aan zijn fietsgarage en een discussie over materiaal, en een leuke discussie tussen Sven Nys, Paul Herygers en Erwin Vervecken over de toekomst van het veldrijden.

Maar daar houdt het natuurlijk niet op. Vervecken ging Fietsen Met Wout Van Aert, Sanne Cant spreekt haar ambities uit, we vergelijken de verdiensten van crosslegendes De Vlaeminck, Liboton en Nys, praten met de uitdagers van Nys en Van Aert, overlopen de gebeurtenissen van het tussenseizoen in crossland, en bekijken de fysieke verschillen tussen een crosser en een wegrenner.

Maar de Veldritgids zou geen gids zijn als we niet alle topcrossen op een rijtje zetten en er alle kenmerken en info over geven. Zo kun je heel de winter opnieuw meepraten.

Wil je zelf aan de slag? Neem dan zeker deel aan de wedstrijd om een Trek Boone 5 Disc ter waarde van 3199 euro te winnen!