Deel dit artikel:

Nys en co fietsen 1000km tegen kanker

'Kom op tegen kanker' pakt volgend voorjaar in samenwerking met Golazo Sports uit met een gedurfd initiatief om geld in te zamelen voor de actie. Sven Nys, Sabine Appelmans, Paul Herygers en Michel Wuyts zijn de peters en meter van '1000km van Kom op tegen Kanker'


Het logo van de actie. (foto kom op tegen kanker)
Met topcyclocrosser Sven Nys, ex-wereldkampioen cyclocross en huidig co-commentator bij de VRT Paul Herygers en VRT-commentator Michel Wuyts als peters en ex-tennisster Sabine Appelmans als meter organiseren ze tijdens het Hemelvaartweekend 2010 de “1000km van Kom op tegen Kanker“.

De campagne werd vandaag voorgesteld op het stadhuis van Antwerpen waar op zondag 16 mei de laatste rit ?met start in Hasselt– eindigt.

Het startschot wordt op donderdag 13 mei gegeven in Oostende voor een etappe naar Leuven. Vanuit Leuven gaat het op vrijdag 14 mei naar Gent en vanuit Gent op zaterdag naar Hasselt.

250KM PER DAG

Elke dag worden 250 kilometers afgelegd om aan een totaal van duizend te komen. De logistieke organisatie is in handen van Golazo Sports dat zal zorgen voor motorbegeleiding, seingevers en bevoorradingNys helpt het goede doel een handje (en een bandje). (foto belga)
“Met een maximum van driehonderd deelnemers zouden we uitermate tevreden zijn”, aldus Leo Leys, directeur van de Vlaamse Liga tegen Kanker. “We zullen fietsen met ploegen die kunnen bestaan uit één tot vier fietsers. We zullen ook fietsen aan drie snelheden: 30, 27 en 24 km per uur.”
 
INSCHRIJVEN

“Om zich te kunnen inschrijven moeten de deelnemers per ploeg eerst vijfduizend euro verzamelen. De actie richt zich dus vooral naar bedrijven, verenigingen, vriendengroepen en families. De bedoeling is dat mensen sportieve grenzen verleggen zoals kankerpatiënten grenzen moeten verleggen in hun gevecht tegen de ziekte. De peters en de meter zullen actief deelnemen aan de tocht.”

Voor inschrijvingen en alle info kan iedereen terecht op www.1000km.be


Gerelateerde artikels