Deel dit artikel:

Novembernummer staat vol ideeën voor fietstrips

In de Sur Place Special verzamelen we elk jaar de leukste fietstripbestemmingen, van veraf tot dichtbij. We belichten Gstaad, Salzburgerland, Noord-Frankrijk, Schotland en Californië. Van variatie gesproken!

Zo is het Zwitserse bergdorp Gstaad ’s winters een van de meest mondaine plekken van Europa. In de zomer gaat het er allemaal wat gemoedelijker aan toe en kun je er fantastisch fietsen. Sinds 2012 werpt het oord in Berner Oberland zich op als bestemming met stip voor wegfietsers en mountainbikers. Bekijk het filmpje bovenaan dit artikel voor een impressie.

Schotland is onder alle (weers-)omstandigheden een schitterend mountainbikeland. Geen wonder dat het al twee jaar na elkaar uitgeroepen is tot ?The World?s Top Mountain Bike Destination?. Geen halve fietsdag is er hetzelfde. Van een stuk ruige kustlijn, door dichte bossen, langs schitterende meertjes en wassende rivieren, over heuvels en bergen: variatie troef in de Highlands. Bekijk het filmpje in de inzet en raak verwonderd van fietsbestemming Schotland.

Persvoorstellingen van de nieuwste fietsmodellen vinden vaak plaats op de mooiere bestemmingen van deze aardkloot, maar een van de mooiste en meest verrassende plaatsen moet toch wel Californië zijn. Daar stuurde Specialized ons dit jaar naartoe om kennis te maken met enkele nieuwigheden maar we raakten evenzeer betoverd door de locatie als door al het blinkende materiaal. De hoogtemeters waren niet mals maar de variërende uitzichten en de schitterende natuur met de reusachtige Redwoods waren adembenemend. Download hier de route.

Salzburgerland is dat stukje Oostenrijk waar je het snelst staat vanuit België. Maar je geraakt er wel moeilijk weer weg, zéker als je een fietser bent: de wielermogelijkheden van de Oostenrijkse regio zijn onuitputtelijk. We ontdekten een nieuwe streek in de schaduw van de Hochkönig.

Honderd jaar geleden werd er tijdens de Eerste Wereldoorlog niet alleen verwoestend slag geleverd in de Vlaamse velden van de Westhoek. In Noord-Frankrijk lag bij de Chemin des Dames een front waar honderdduizenden jongemannen het leven lieten. En toch, vandaag is deze merkwaardige panoramaweg een aanrader voor wielertoeristen: weinig verkeer, mooie landschappen, pittig golvend en veel bezienswaardigheden. Download hier de route.


Lees de volledige reportage in het novembernummer, nu in de winkel! Of registreer je op Blendle en lees het artikel HIER online.