Deel dit artikel:

Nominaties Fiets Innovatie Award 2010 bekend

Uit 37 inzendingen van uiteenlopende fietsproducten zijn door een vakjury de negen nominaties bekend gemaakt van de Nederlandse Fiets Innovatie Award 2010.


Dit AXA Riff achterlicht geeft een licht- en geluidssignaal, zodat je je fiets makkelijk kan terugvinden in een stalling. (foto RAI)
Het is voor de vijfde keer dat deze jaarlijkse onderscheiding uitgereikt wordt met als doel productvernieuwing in de fietsbranche te stimuleren. Genomineerd voor een Fiets Innovatie Award zijn:

AXA Riff achterlicht met Bikefinder; een achterlicht dat met een afstandsbediening een licht en geluidssignaal geeft om gemakkelijk je fiets terug te vinden in een stalling. 

Batavus Compact Storage Concept – stuurdock; met deze stuurconstructie wordt het stallen van fietsen in een beperkte ruimte eenvoudig doordat het stuur met één klikbeweging een halve slag kan worden gedraaid. 

Curana bagagedrager met geїntegreerd achterlicht; lichtgewicht kunststof bagagedrager met geїntegreerd achterlicht die op verschillende framehoogten is te monteren. 

Cyclia spaakdraadrol- en inkortmachine; professioneel gereedschap voor in de werkplaats. Letterlijk in één handomdraai een spaak op de gewenste lengte en voorzien van draad. 

GMG Yepp Mini; fraai vormgegeven kinderzitje met een comfortabele en veilige zit voor het kind. Eenvoudig met een kliksysteem aan de fiets te bevestigen. 

Hesling Fastlock Quick Carrier System; bevestigingssysteem waarmee dubbele fietstassen makkelijk, snel en beveiligd tegen diefstal aan de fiets bevestigd kunnen worden. 

Nomonro Dress Clip; met leer beklede dressclip tegen opwaaien van de rok. 

Rainmates Skirt; snel aan te trekken regenrok die niet alleen voor vrouwen handig is. 

Sparta Heart Support Module; de fiets met elektrische trapondersteuning is op een slimme manier aangevuld met een draadloze hartslagmeter. De trapondersteuning wordt daarmee op het hartritme van de berijder afgestemd.