Deel dit artikel:

Nieuwe Tsjechische winst, Hertsens tweede

De Crocodile Trophy blijft gedomineerd worden door de Tsjechen. In rit 4 was het Martin Horak die met de zege ging lopen. Hij haalde het voor de Belg Kristof Hertsens.


Horak nam Hertsens op sleeptouw. (foto Crocodile Trophy)
Tijdens de rit toonde Horak zich bovendien een erg sportieve renner. Hij was al een tijd samen in de aanval met Hertsens, toen de Belg zwaar ten val kwam. Horak keerde echter op zijn stappen terug, hielp zijn concurrent met het repareren van zijnj fiets en verzorgen van een kapotte elleboog.

Boven dien bleef de Tsjech ook de rest van de etappe bij Hertsens. Hij verloor daardoor tijd en miste de kans om leider te worden in de Crocodile Trophy. De ritzege mocht Horak wel op zijn palmares bijschrijven.

“Ik viel echt hard, maar hij kwam gewoon terug en repareerde mijn fiets”, reageerde Hertsens. “Nadien reed hij de hele tijd op kop. Als hij een aanval geplaatst had, zou ik nooit kunnen volgen. Maar dat deed hij niet. Ik ben dan ook erg blij met deze tweede plaats.”

Nicolas Vermuelen werd derde op iets meer dan 8 minuten van de Horak. Leider Ondrej Fojtik volgde in zijn wiel. De Belgische kampioen marathon blijft vierde in de stand achter drie Tsjechen. Eric Vanderaerden finishte als 36ste.


Gerelateerde artikels