Deel dit artikel:

Nieuwe tijdritfiets voor UAE in Giro

Tijdens de komende Giro, die start op vrijdag 6 mei, zal Team Emirates kunnen rekenen op een nieuw tijdritwapen: de Colnago TT1. De tijdritmachine werd ontwikkeld in samenwerking met de Politecnico di Milano Universiteit én de renners van UAE.

Colnago stelde op 4 mei haar nieuwe tijdritfiets de TT1 voor. Het frame werd ontwikkeld met de ervaringen die opgedaan zijn met het vorige tijdritmodel de K.One, die o.a. de spectaculaire ommekeer in de voorlaatste etappe van de Tour van 2020 op zijn conto had. Colnago werkte met 3D-prototypes die gemaakt werden met gebruik van ‘computational fluid dynamics’ (CFD). In de windtunnels van de Politecnico di Milano Universiteit werden ongeziene resultaten geboekt op vlak van performantie tegen hoge snelheden. Drievoudig wereldkampioen ITT U23 Mikkel Bjerg was één van de meest betrokken UAE-renners in het project.

De TT1 is nog steeds gehomologeerd als prototype bij de UCI en zal nog een verder aanpassingsproces doormaken zodat die beschikbaar wordt voor verkoop aan het publiek vanaf de herfst van 2022.