Deel dit artikel:

Nieuwe Stevens voor de crossers

Midden augustus verschijnen de nieuwe veldritfietsen van Stevens Bikes in de winkel. De frames zijn over het algemeen 100-200 gram lichter geworden en kregen een nieuw kleurtje, zoals het camouflagedesign van Mathieu Van der Poel.

Stevens Bikes merkte op dat hydraulische schijfremmen steeds populairder worden. Meer dan 65 procent van de crossfietsen die zij verkopen zijn uitgerust met schijfremmen. In Tábor werd Mathieu Van der Poel de jongste wereldkampioen veldrijden ooit. Daarom besloot zijn fietsensponsor Stevens om het camouflagedesign van zijn Stevens Super Prestige aan te bieden in een licht aangepaste vorm.

Het topmodel, de Super Prestige Disc, kreeg enkele detailaanpassingen aan het frame, maar het blijft hoofdzakelijk dezelfde fiets die door cycling.be als uitstekend werd beoordeeld tijdens een test vorig jaar. Het frame weegt 1210 gram, de vork 465 gram. Het kader komt in drie kleuren: Camouflage, Team White, of opvallend Lime Green. Qua afmontage kun je dan nog kiezen voor Ultegra Di2 of mechanische Ultegra met Shimano RS685-shifters. Standaard komt de fiets met DT Swiss R24 Spline wielen en Challenge Grifo Open 33 banden.

Het frame van de Super Prestige Canti weegt 15 gram minder dan de Disc. Bij dit cantilevermodel zijn de kleuren Team White en Carbon Red beschikbaar. Ook hier zien we Ultegra, Grifo en R24 Spline in de afmontage.

De volgende in het gamma is de Vapor, waarbij het aluminium frame lichter is geworden. De schijfremfiets met full carbon vork weegt 8,9 kilo met Ultegra en RS685. De Prestige is zijn tegehanger met cantilevers en is 200 gram lichter. Het duo Gavere (disc) en Namur (canti) kreeg eveneens een lichter alu frame, maar is door de montagepunten voor spatborden wel iets multifunctioneler (bv. als woonwerkfiets of trainingsfiets in de winter). Door de alu vork zijn de fietsen wel wat zwaarder (9,5 en 9,4 kg).