Deel dit artikel:

Nieuwe Specialized Concept Store aan de voet van de ‘Muur’

Er zijn weinig plaatsen waarvan het wielerhart sneller gaat kloppen dan de Muur van Geraardsbergen. Specialized zag er de perfecte locatie om van S-Bikes een Specialized Concept Store te maken. Bekijk hier het filmpje met een eerste impressie.

Elke dag bedwingen vele wielertoeristen ‘de Muur’, gekenmerkt door het kapelletje aan de top en befaamd als de beklimming waar tientallen jaren het verschil gemaakt werd tijdens de legendarische Ronde van Vlaanderen. Samen met ondernemer Sven van Weyenberg van S-Bikes gaat Specialized wederom het verschil maken op de Muur van Geraardsbergen, hét hart van de Vlaamse Ardennen. Medio december zal aan de voet van de historische beklimming de derde Specialized Concept Store van Vlaanderen verrijzen. “Cycling is coming home“, zo melden Specialized en S-Bikes.

STERKE REPUTATIE OPGEBOUWD

Tien jaar geleden startte Sven van Weyenberg vanuit zijn garage zijn fietsonderneming ‘S-Bikes’. Naast zijn dagelijkse werk bij de Belgische spoorwegen werkte hij in de avonduren aan de herstellingen van zijn eerste klanten. Door het snelle en goed geleverde werk groeide de animo rond S-Bikes en begon Sven zich ook steeds meer toe te leggen op de verkoop van mountainbikes. In korte tijd wist hij een reputatie op te bouwen als echte specialist.

Toen zijn winkel en herstelplaats niet meer aansloten bij de ambities van zowel Sven als zijn vrouw Sylvie, die zich steeds meer betrokken zag bij de zaak, werd een nieuw pand aan de Neerstraat in Idegem betrokken. Ondertussen ging een andere langgekoesterde wens van Sven in vervulling: Specialized, dat net als Sven het geboortelicht zag in 1974, kreeg een prominente plaats in de winkel. Inmiddels wisten nu ook de wielrenners hun weg naar S-Bikes te vinden, alwaar zij hun hart konden ophalen aan de race-specifieke producten in de winkel.

VAN ELITE SHOP NAAR CONCEPT STORE

Twee jaar later werd de samenwerking tussen Specialized en S-Bikes verder versterkt door van S-Bikes een Specialized Elite Shop te maken. Hiermee profileerden Sven en zijn team zich nog meer als echte specialisten op zowel het gebied van mountainbikes als racefietsen. Zoals altijd stond de klant bij S-Bikes centraal en werkten Sven en zijn team iedere dag hard om de wensen van de fietsliefhebbers waar te maken.

De tomeloze ambitie en drive van Sven en Sylvie, samen met hun liefde voor het merk Specialized, leidden ertoe dat in samenwerking met Specialized werd besloten dat Geraardsbergen de ideale locatie zou zijn om de dromen van beide partijen te verwezenlijken; een Specialized Concept Store aan de voet van de legendarische Muur.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de realisatie van deze plannen en zal er 18 december 2015 een Specialized Concept Store openen in Geraardsbergen. In deze Concept Store wordt de consument door de bijzondere ambiance, hoogwaardige inrichting en de complete Specialized-collectie overzichtelijk nader tot het merk gebracht.

De Specialized Concept Store van bijna 1000 m2 groot, wordt gehuisvest in een pand waar de historie van Geraardsbergen duidelijk voelbaar zal zijn. Alvast een eerste impressie krijgen van de nieuwe winkel? Bekijk dan het filmpje bovenaan dit artikel.

CYCLING.BE CLUB

Wij van cycling.be kunnen ons Cycling.be Club-lid S-Bikes alleen maar enorm veel succes wensen in deze nieuwe stap. Wil je meer te weten komen over de Cycling.be Club, waar we de echte goede Belgische en Nederlandse fietsspeciaalzaken verenigen, klik dan op de link onderaan dit artikel.