Deel dit artikel:

Nieuwe Pearl Izumi Factory Store in Europa

In april 2011 opent importeur Shimano Benelux de eerste Factory Store van het van oorsprong Japanse high-end sportkledingmerk Pearl Izumi. Plaats van vestiging is Valkenburg.
Pearl Izumi is in de Verenigde Staten fietskledingmerk nr. 1 en wordt sinds 2008 in de Benelux verdeeld door Shimano. Het merk wist ondertussen al een prima positie in te nemen op de kledingmarkt in België en Nederland, maar men wil verder groeien.

Met de komst van een speciale Factory Store hoopt Shimano Benelux beter te kunnen inspelen op de seizoensgevoeligheid waar ook fietskleding mee te maken heeft (en soms last van heeft). Daarom gaat de Factory Store eerst en vooral overjarige items uit de collectie kleding en schoenen van Pearl Izumi aanbieden, zowel voor fietsen als voor hardlopen. Tegelijkertijd worden ook de overjarige spullen uit de stal van Shimano in Valkenburg aan de man gebracht (kleding, schoenen en brillen). Natuurlijk laat Shimano ook dealers mee profiteren van de mogelijkheid om de laatste stukken uit de rekken toch nog te kunnen verkopen.

De Pearl Izumi Factory Store staat ook voor ‘beleving’: een speciale corner is gewijd aan gesponsorde teams, met allerlei info daarover. Een andere heeft een Elite RealPower fietstrainer waarop je indoor de Limburgse heuvels kunt ontdekken en ten slotte is er ook nog een Amstel Gold Race-corner om de wedstrijdsfeer te proeven die elk voorjaar naar Valkenburg komt.