Deel dit artikel:

Nieuwe helmenreeks van Endura

Het Schotse kledingmerk Endura begeeft zich nu ook voorzichtig op de helmenmarkt. De eerste collectie omvat een helm voor wielrenners en eentje voor mountainbikers.

Endura’s eerste helmen zijn tot stand gekomen op basis van gebruikerservaringen en met gebruikmaking van de laatste computermodelleringstechnieken. Het resultaat is enerzijds de Airshell helm, een lichtgewicht (220 gram in maat S/M) inmold racehelm met glasfiber/carbon verstevigingsbruggen en anderzijds de Snype mountainbikehelm van eveneens 220 gram.

Beide helmen zijn voorzien van ClearThru ventilatieopeningen die zo groot mogelijk zijn gemaakt voor de best mogelijke verkoeling. Aan de binnenzijde zijn HeadStream luchtkanalen voorzien, om de aanstromende lucht zo vlot mogelijk door de helm heen en over je hoofd te leiden. Het passysteem bestaat uit een micro-draaischijfje en het is in 3 standen hoogteverstelbaar.

Zowel de Airshell als de Snype zijn beschikbaar in 3 maten (S/M, M/L, L/XL) en in 4 verschillende kleuren, met de Airshell ook nog in een vijfde Team NetApp-Endura Replica kleurstelling.

De Airshell kost 130 euro, de Snype maakt je 95 euro lichter.