Deel dit artikel:

Nieuwe en vieze Merida op Masters Expo

Op de exclusieve business en lifestyle beurs Masters Expo in de RAI Amsterdam zal op de stand van Merida de nieuwe Scultura te zien zijn én de Reacto waarmee Colbrelli Parijs-Roubaix won. Een nieuwe én een vieze fiets dus, maar beiden zullen ongetwijfeld veel bekijks hebben.

De Parijs-Roubaix winnende fiets van Sonny Colbrelli is in Amsterdam RAI van 18 t.e.m. 22 november 2021 in originele staat te zien, zoals de fiets over de finish kwam. De epische editie met veel regen, modder en slechte toestand van de kasseienstroken maakte de 2021 editie van Parijs-Roubaix een unieke koers die het uiterste vroeg van zowel renners als materiaal. Colbrelli legde de helletocht het snelst af, op de in 2021 vernieuwde Merida Reacto Team editie.

De Scultura had al voor haar officiële lancering enkele World Touroverwinningen op haar conto. De nieuwe racefiets is afgemonteerd met de nieuwste, semi-draadloze Shimano Di2 Dura-Ace 12 speed groepset. Daarnaast beschikt de fiets ook over de door Merida ontworpen Team SL carbon one-piece cockpit met volledige kabelintegratie. Tijdens de Masters Expo zal de volledig vernieuwde Merida Scultura voor het eerst aan het grote publiek getoond worden in de Benelux.

Meer info over de beurs zelf: