Deel dit artikel:

Nieuwe Cycling met Tour, tijdritfietsen, De Melkerie en meer!

Het zomernummer van Cycling staat vanzelfsprekend bol van Tourverhalen, met een vooruitblik op de Ronde van Frankrijk én de Tour de France Femmes, een portret van Ullrich, de favoriete spullen van Dylan Teuns, triotests van snelle banden en cockpits, een duel tussen de tijdritbolides van Trek en Canyon, een babbel met de mannen van de Melkerie, en veel meer!

Het Tournummer van Cycling trapt af met een vooruitblik op de grootste koers van het jaar – wat brengt het parcours en waarom/wanneer loont het de moeite om te kijken? – en met tien hamvragen over de Ronde van Frankrijk aan Jelle Vanendert, Dirk De Wolf, Lucien Van Impe, Serge Pauwels en de grootste Tourfanaat onder onze redacteurs. De eerste, volwaardige Ronde van Frankrijk voor vrouwen in jaren laten we evenmin aan ons voorbijgaan. Heidi Van De Vijver en Leontien van Moorsel gidsen ons door die vrouwelijke Tour van vroeger en nu.

25 jaar geleden won Jan Ullrich zijn eerste en enige Tour. Dat verdient een terugblik op een carrière met hoge pieken en diepe dalen. Onze man ging op bezoek in het chateau van Jacques Anquetil, en we staan stil bij het Vermarc Cycling Project, dat het jeugdwielrennen wil reanimeren. We stuurden een redacteur mee met de mannen van De Melkerie – altijd goed voor een paar sappige, authentieke quotes. De Directeur Sportif van deze maand is Hilaire Van der Schueren, die dit seizoen al heel wat redenen heeft gehad om te juichen. Ook een terugblik op de Giro aan de hand van de mooiste foto’s mocht niet ontbreken.

Amateurs van high-tech fietsmateriaal zullen watertanden bij ons Duel tussen de Trek Speed Concept en Canyon Aeroad, en kunnen ideeën opdoen bij onze twee tests van telkens drie snelle banden en carbon cockpits. Dylan Teuns vroegen we dan weer naar zijn favoriete spullen.

De nieuwe editie van Cycling ligt nu in de winkel, is te bestellen in de webshop en is zoals altijd online te lezen via Blendle.

Ontdek hier een teaser van de hoofdartikels.