Deel dit artikel:

Nieuwe Cycling met Giro, Nibali, Polderblues, fietsbrillen en meer!

In deze editie van Cycling kom je alles te weten over de Giro d’Italia, inclusief de beklimmingen en kanshebbers, terwijl Thomas De Gendt terugblikt op zijn historische raid op de Stelvio en we Nibali's vijf topmomenten op een rijtje zetten. We gaan in onze rubriek Slipstream op pad met de Polderblues en gaan backstage mee in de Shimano-wagen. Daarnaast testen we met een Bottecchia en Aurum twee Giro-fietsen, maar ook nog drie paar beenstukken en fietsbrillen.

Als vanzelfsprekend staat het mei-/juninummer van Cycling in het teken van de Ronde van Italië, die spek naar de bek is van klimmers, vrijbuiters en Mathieu van der Poel. Nibali’s topmomenten en de derde plek van Thomas De Gendt in de Giro van 2012 geven ons alvast zin in wat komt. Twee fietsen die je ongetwijfeld aan het werk zal zien in de Giro zijn de Aurum Magma en Bottecchia Aerospace, die we dan maar meteen voor jou hebben getest. Onze trioreview van drie Italiaanse fietsbrillen biedt jou het perfecte beeld.

Onze man beleefde Dwars door Vlaanderen vanuit de viptribune, namelijk vanuit de neutrale assistentiewagen van Shimano. Jolien D’hoore, Griet Langedock, Ine Beyen en Lieselot Decroix mochten vijf stellingen over de stand van het Belgische vrouwenwielrennen tot op het bot fileren. Verder: de mening van onze koerswatchers, Koersplek het Bos van Wallers, de mooiste beelden uit het voorjaar, Directeur Sportif Allan Davis, het favoriete materiaal van wereldkampioene Elisa Balsamo, en een test van drie paar beenstukken.

Een leuke nieuwigheid is de introductie van Tim Declercq als onze nieuwe columnist. Een open blik en West-Vlaamse nuchterheid zijn gegarandeerd.

De nieuwste Cycling ligt vanaf nu in de winkel en is HIER online te bestellen.