Deel dit artikel:

Nieuwe CEO bij Wielerbond Vlaanderen

Op 19 mei startte de 58-jarige Marc Van der Schueren als CEO bij Wielerbond Vlaanderen. Als gedelegeerd bestuurder van bpost bank had hij al contacten in de wielersport.

Enerzijds een niet zo evidente carrièrestap omdat Van der Schueren als burgerlijk ingenieur vooral actief was in de financiële wereld (G-Bank, Isabel, ING en bpost bank) en dienstensector (Acerta). Anderzijds is de wielerwereld hem zeker niet onbekend. Als gedelegeerd bestuurder van bpost bank stond hij achter het initiatief om via sportmarketing de naambekendheid van bpost bank te verhogen. Na contacten met Golazo werd beslist om de wielersport te ondersteunen via sponsoring (o.a. bpost bank Cycling Tour en bpost bank Trofee). Daarnaast vind je hem heel regelmatig terug op toertochten, want als fervent wielertoerist heeft hij de fietsmicrobe fel te pakken. Zijn vakanties staan dan ook meestal in het teken van de fiets: fieststage in Mojacar (Kortweg), een “short-bike” naar de Champagnestreek, Normandië, Mont Ventoux, Galibier, Pyreneeën, Stelvio?

“Nu het internationaal wielergebeuren aan de vooravond staat van een aantal veranderingen, zie ik deze functie als een echte uitdaging om Wielerbond Vlaanderen professioneel verder uit te bouwen en de aangesloten clubs en de leden voor te bereiden op de toekomst! Deze stap is dan ook een passend sluitstuk van mijn loopbaan waarbij ik mijn ervaring uit de bedrijfswereld kan gebruiken in een omgeving die mijn passie is,” verklaart Marc Van der Schueren.

Momenteel staat het fietsen wel op een laag pitje door een vrij complexe polsbreuk opgelopen eind maart, maar hij hoopt om in het najaar de voorbereiding voor het seizoen 2015 te kunnen starten.