Deel dit artikel:

Nieuwe Belgische Gran Fondo in de maak

Het magere aanbod aan cyclosportieven in ons land mocht wel eens aangevuld worden. Het ziet ernaar uit dat dit zal gebeuren met een nieuwe Gran Fondo die zou starten in Malmedy op 22 augustus.


De finale van de Gran Fondo Eddy Merckx speelt zich op 19 juni af op de beruchte Muur van Hoei. (foto belga)
Het lijkt erop dat het aantal cyclosportieven in ons land zal groeien. Van deze steeds populairder wordende discipline – ook wel gekend als gran fondo’s – worden in ons Belgenlandje maar een handvol proeven verreden, terwijl dat in pakweg Frankrijk veel vaker gebeurt. Een cyclosportieve is een (meestal) heuvelachtige rit met tijdsmeting, waaraan iedereen kan deelnemen die dat wil.

Met de Gran Fondo Ardennaise is al de eerste Belgische cyclosportieve van het jaar verreden en op 19 juni staat er met de Gran Fondo Eddy Merckx een grote naam op het programma. Op de Place Saint-Denis in Hoei wordt gestart voor een rit van 166 km met aankomst op de bekende Muur van Hoei.

Dezelfde organisatie van de GF Ardennaise stuurde onlangs een bericht de wereld in dat ze van plan zijn om de kalender aan te vullen met een nieuwe cyclo op 22 augustus in Malmedy (140 km). Die zou een week voor de bekende Vélomédiane Claudy Criquielion plaatsvinden en dus een ideale voorbereiding zijn.

Hopelijk kunnen onze nationale cyclotoppers België blijven op de kaart zetten met hun prestaties. Op die manier blijven de gran fondo’s groeien en trekken ze een steeds breder deelnemersveld aan. Want toppers hebben we wel, met Edith Vanden Brande bij de vrouwen en Bart Bury bij de mannen. Beiden hebben hoge verwachtingen in buitenlandse topcyclo’s als de Dolomietenmarathon en de Marmotte. Wij houden alvast hun prestaties in de gaten.


Gerelateerde artikels