Deel dit artikel:

Nick Nuyens verkent nieuw parcours Cyclo Sprint Classic

Hemelvaartsdag - Voor velen een dagje vrijaf maar voor Rabo-renner Nick Nuyens een gewone werkdag. Die dag was hij immers present voor de parcoursverkenning van Cyclo Sprint Classic 2009.


Thier d’Amry
De Arechtberg, eerste kuitenbijter in rij, verrast alvast niet zo aangenaam. Eens de top bereikt, kan je wel genieten van een prachtig uitzicht. Vervolgens gaat het zuidoostwaarts, richting Richelle en Saivelette. Deze hellingen slingeren vrij makkelijk. Helaas is dit niet het geval voor de Mur Tesny, hier is het hijgen om boven te geraken.

Omdat de verkenning van koninginnerit van de Ronde van België nog in de benen zit, wordt besloten om de route iets in te korten. Er wordt ingepikt op de Thier Fouarge, een smalle holle weg die zo steil is dat je er het verschil niet kunt maken. Richting Mortier blijft het landschap, met zijn prachtige groene dalen, ronduit schitterend. De Berwijnberg schuift vrijwel onopgemerkt onder de wielen. Vervolgens gaat het richting Thier d’Amry, een echte cavalerieberg volgens Nuyens. Rest er nog de Muur van Roclenge, een verdoken en venijnig weggetje.

“De streek is mooi en het is altijd aangenaam om in een nieuwe omgeving te fietsen”, besluit Nuyens. “Een zeer pittige tocht met enkele verrassende klimmen, maar die neem ik er graag bij!”