Deel dit artikel:

Nibali krijgt nieuwe schoenen

Net na de Ronde van Lombardije, de laatste koers van het seizoen, ging Vuelta-winnaar Vincenzo Nibali langs bij zijn schoenensponsor Sidi in Maser, om ze te bedanken voor de goede samenwerking.


Hij verraste de grote baas Dino Signori met een rode leiderstrui uit Spanje en één van de Ergo 2 Carbon Lite schoenen die hij bij de zege droeg. Beide trofeeën krijgen een plaatsje in de Sidi Art Gallery, de trotse collectie van Sidi-successen.

Dino Signori op zijn beurt verblijdde Nibali met een speciale uitvoering van de Ergo 2 Carbon Lite’s in ‘brons’, de splinternieuwe kleur die in 2011 op de markt komt. Het Nibali-paar heeft bovendien nog enkele groene en blauwe accenten, overeenstemmend met de kleuren van de profformatie van Liquigas.

Vincenzo mag alvast een stuk of wat sets schoenen tegemoet zien komend jaar, getuige zijn toelichting in Maser: “Normaal gebruik ik gedurende een seizoen niet meer dan 4 paar schoenen, maar ongeveer drie weken voor een grote Ronde start ik tegenwoordig met nieuwe schoenen.”
 
“Plaatjes monteren en de schoenen inrijden. Het is ondertussen traditie geworden, een soort van geluksritueel zelfs. Sidi’s zijn supersterk en gaan lang mee, maar een grote Ronde is extreem: regen, modder, vuil, valpartijen betekenen een aanslag op je materiaal. En ik wil altijd op alle gebied in topvorm aan de start staan.”

Gerelateerde artikels