Deel dit artikel:

Nederlandse WK-ploeg met nieuwe kledij

Op het WK Wielrennen 2022 in Wollongong kan de Nederlandse ploeg van start in nieuwe tijdritpakken en wielerkledij van AGU. Het sportkledingsmerk was al partner van Team Jumbo-Visma en zet zich nu in om bij te dragen tot de resultaten van de Nederlandse nationale selectie.

De Nederlandse ploeg kan vliegend van start tijdens het WK wegwielrennen in Wollongong (Australië) met nieuwe snelle pakken voor de tijdrit en wegwedstrijd. AGU heeft die speciaal daarvoor ontwikkeld. De ervaring en kennis die AGU als partner van de wieler- en schaatsploeg van Team Jumbo-Visma heeft opgedaan, wordt nu ingezet om bij te dragen aan de resultaten van Nederlandse talenten en kampioenen zoals Annemiek van Vleuten, Ellen van Dijk, Riejanne Markus, Shirin van Anrooij, Mathieu van der Poel, Dylan van Baarle en Bauke Mollema.

Met de Olympische en Paralympische Spelen van 2024 in Parijs in het vooruitzicht werkt AGU intensief samen met de KNWU, NOC*NSF, TU Delft en de sporters om hen te voorzien van de allerbeste kleding. Het laatste jaar zijn door de vernieuwde nauwe samenwerking met de schaatsploeg van Jumbo-Visma en de TU Eindhoven al verdere stappen gezet in de innovatie van de kleding. Door de expertise uit de schaatssport toe te passen op de wielersport, komt AGU met een tijdritpak voor het WK dat volgens recente windtunneltesten seconden sneller is dan eerdere tijdritpakken. Tijdens het afgelopen EK in München – gewonnen door Jakobsen – reden de Nederlanders al met de nieuwe kleding.