Deel dit artikel:

Muur van Geraardsbergen terug in PVP Classic

Na een jaartje afwezigheid - net als elke andere muur heeft ook de geplaveide versie in Geraardsbergen soms een opknapbeurt nodig - is de Muur van Geraardsbergen opnieuw present in de Peter Van Petegem Classic.

Je kunt je wielerhart dus weer ophalen aan het klassieke tweeluik Muur van Geraardsbergen – Bosberg. Daarnaast is het ondermeer smullen van de Taaienberg, de Molenberg, de Valkenberg en Berg Ten Houte. Maar met minder bekende namen als Kampenheuvel, Ellestraat, HeirwegstraatFrunte, Elverenberg en Hellenhoek zit er ook voldoende materiaal in om je alert te houden. 

Met 18 hellingen en twee kasseistroken op de lange afstand van 162 km is de Peter Van Petegem Classic niet voor doetjes. Gelukkig hebben de meeste recreanten tegen 19 april al heel wat trainingskilometers en enkele mooie klassiekers (zoals de Omloop van Vlaanderen op 15 maart en Ename Classic op 23 maart, beide uit de bpost bank Cycling Tour, of de Ronde van Vlaanderen Cyclo op 5 april) in de benen. Anders zijn de 137, 117, 86 of 40 kilometer natuurlijk ook een optie. Een niet te missen afspraak voor wie een dag lang een echte flandrien wil zijn!