Deel dit artikel:

Museeuw-fietsen krijgen design award

De Johan Museeuw-fietsen MF1, MF3 en MF5 zijn bekroond met de iF Product Design Award 2008. De iF Product Design Award wordt toegekend aan producten die op een bijzondere manier zijn vormgegeven.


De MF3. (foto kwinten verspeurt)
Het ingenieursbureau IPA ? Advanced Composites uit Lokeren engineerden de nieuwste Flax-Carbon Hybrid Bikes voor Museeuw Bikes, productontwikkelaar Achilles Associates BVBA zorgde voor het logo, de grafiek en de algemene huisstijl. De Museeuw Bikes worden gebouwd door de Italiaanse fabrikant Billato.

Het iF is een internationaal forum voor design gevestigd in Hannover. Al sinds 1954 reikt het instituut iF Awards uit, een van de belangrijkste designerkenningen ter wereld.

Het innovatieve van de fietsen is het hybride frame van vlasvezel en carbon. De toepassing van hybride materialen is bijzonder binnen de fietssector, maar niet ongewoon in de auto- en luchtvaartindustrie.

De drie ontwikkelde modellen, MF 1, MF3 en MF5, zijn verkrijgbaar in drie verschillende designlijnen: Vantage, Lion en Exclusive. Elke kleur refereert aan een hoogtepunt uit de wielercarrière van Museeuw.

Zes kleuren zijn beschikbaar: Amstel Gold (oranje), Ronde van Vlaanderen (geel), Parijs-Roubaix (rood), Zürich (wit), Lugano (goud) en een Limited Editon (goud & blauw). Ook het grafische onderdeel van de fiets kreeg bijzondere aandacht. Zo is het monogram ‘M’ kunstig verwerkt tot een gradiënt.