Deel dit artikel:

Museeuw Bikes leerde een harde les

Vorig weekend werd een ramkraak gepleegd op de showroom van Museeuw Bikes in Lokeren. Dieven gingen aan de haal met dertien gloednieuwe fietsen ter waarde van 40.000 euro. Het Belgische fietsenmerk neemt nu preventieve maatregelen.

Een harde les, zo noemt Museeuw Bikes op zijn Facebookpagina het trieste voorval. “We hopen dat dit bericht eigenaars van (vooral race)fietsen bewust kan maken. Sluit je fietsen altijd en berg ze veilig op, zelfs al is het bij jou thuis… Het is jammer genoeg een echte plaag geworden in onze regio…”

Museeuw Bikes roept mensen op die verdachte fietsen van het Belgische merk tegenkomen, te rapporteren via info@museeuw.com. De showroom in Lokeren krijgt nu constante videobewaking, rookgordijnen en palen voor de vensters, om het toekomstige dieven toch een stuk lastiger te maken.

Het is inderdaad zo dat er veel dure merkfietsen worden gestolen, bij zowel particulieren als bij fietsenwinkels. Ook profploegen en magazijnen van fietsfabrikanten werden eerder al het doelwit. Daarbij wordt vooral gewezen naar een rondtrekkende dievenbende die gespecialiseerd is in dure fietsen die dan in Oost-Europa worden verkocht.