Deel dit artikel:

Multivan Merida mountainbike team 2009

De Multivan Merida mountainbikers kozen de Costa de la Calma op het Spaanse eiland Mallorca uit voor de laatste voorbereidingen van het seizoen 2009. Door familiale omstandigheden ontbrak er één Merida rijder op de afspraak.


Via videoconferentie was Gunn-Rita Dahle Flesja toch even virtueel bij het team.
Ex wereldkampioene XC en regerend wereldkampioene marathon Gunn-Rita Dahle Flesja was er niet live bij wegens hoogzwanger. Via videoconferentie kon zij toch even virtueel bij het team en de verzamelde pers aanwezig zijn om uitleg te geven over haar sportieve toekomst.

De bevalling is voorzien binnen een maand en ze hoopt dit seizoen nog te starten in wedstrijden en haar wereldtitel marathon te verdedigen. Maar dat hangt vooral af van “the little man”, waaruit we dus mogen aannemen dat ze een jongen verwacht.

Voor de overwinningen van het Multivan Merida XC heren team zullen vooral oudgedienden José Antonio Hermida en Ralf Naf moeten zorgen.

In het team krijgen zij dit jaar het gezelschap van Nederlands mountainbike belofte Rudi van Houts. Deze ex Europees en Nederlands kampioen U23 zal in dit top team zijn toekomstige carrière kunnen uitbouwen.

Verder maken de Duitser Moritz Milatz en de Oostenrijker Robert Gehbauer ook nog deel uit van het cross country team. Omdat de marathon wedstrijden zoals de Transalp en Cape-Epic steeds meer aan belangstelling winnen heeft het Multivan Merida team beslist om twee van hun rijders aan deze wedstrijden te laten deelnemen. Voor deze soort lange afstandswedstrijden zijn dat de Duitsers Hannes Genze en Jochen Kass.