Deel dit artikel:

Movistar eert Valverde

Zoek tijdens deze Vuelta niet langer naar donkerblauwe shirts als je de Movistar-renners wilt vinden. Voor deze laatste Vuelta van Valverde rijdt het team in het wit. Naast La Passione viert ook Canyon ‘el Embatido’ met een bijhorende fiets.

Met als uitschieters een wereldtitel, een Vuelta, 4 keer Luik-Bastenaken-Luik, 5 Waalse pijlen en 16 ritoverwinningen in grote rondes heeft Alejandro Valverde op vandaag 133 gewonnen wielerwedstrijden op zijn palmares.

Voor zijn laatste deelname in de Vuelta heeft La Passione gekozen voor een eerbetoon op basis van een wit shirt. De outfit is deel van de Ultralightserie, geschikt voor de temperaturen van de Spaanse zomer. Minimale grafische accenten herinneren aan de tot de verbeelding sprekende overwinningen van ‘el Embatido’. Op de mouwen staan aan de ene kant de podiumplekken op WK’s, aan de andere kant de vier individuele UCI-klassementsoverwinningen. Op de rug en borst staan wedstrijden als de regenboogwinst in Innsbruck (2018) en de Vuelta (2009).

Ook fietsenmerk Canyon haalde de inspiratie bij de overwinningen van Valverde. Die prijken op de witte, speciale versie van de Aeroad CFR waarmee deze Vuelta wordt gereden.